CORONA!

Het CBR

Het CBR zet zich volledig in, om het virus te bestrijden. Hoe en wat kunt u voornamelijk lezen op de website van het CBR. Op de volgende link kunt u alle informatie hierover vinden.Voor overige informatie omtrent corona en rijexamen en rijlessen kunt u vinden op de website van de rijksoverheid. link

De Rijschool

Ook de rijschool doet zijn best in strijd tegen het Corona Virus. Zo vraagt de rijschool contact op te nemen als u sympthonen heeft die mogelijk te herleiden zijn aan het Corona virus.

keuze tijdens de rijles
U kunt ervoor kiezen een mondkapje te dragen tijdens de rijlessen. Alleen door het RIVM goedkeurde mondkapjes zijn toegestaan in de lesauto. Voor dat u begint met de rijles, dient u het stuur, schakelpook, deurhendel, drukknopjes, draaiknopjes en alle delen waar regelmatig handcontact mee is te desinfecteren.

Gezondheidscheck coronavirus
Voor de start van de rijles krijgt iedereen een gezondheidscheck van de rijinstructeur. Daarvoor beantwoordt u een aantal vragen, bijvoorbeeld of u koorts heeft.

Antwoord is ‘ja’ bij gezondheidscheck. Beantwoordt u 1 van de vragen met ‘ja’? Dan wordt de afspraak geannuleerd. Er worden geen rijleskosten in rekening gebracht.

Vragen gezondheidscheck
1. Heeft u de afgelopen 24 uur last gehad van de volgende klachten?
  • verkoudheidsklachten (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn);
  • hoest;
  • benauwdheid;
  • verhoging (tot 38 graden Celsius);
  • koorts (boven 38 graden Celsius);
  • reuk- en of smaakverlies.
2. Heeft u op dit moment een huisgenoot met koorts?

3. Heeft u op dit moment een huisgenoot met benauwdheidsklachten?

4. Heeft u het coronavirus gehad? Is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld met een test?

5. Heeft u een huisgenoot /gezinslid met het nieuwe coronavirus?
En heeft u in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?

6. Bent u in quarantaine omdat u:
  • direct contact had met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld? u korter dan 14 dagen geleden uit een land/regio met code oranje of rood kwam?