Algemene vragen

Dat kan je met de rijinstructeur bepalen. Meestal rijden wij 90 of 100 minuten met de leerling.

Zie de volgende link met tarieven voor auto.

Ja, die is er. Zie de volgende link met tarieven voor auto.

Normaal hanteren wij geen wachtlijst. Je kan bij ons al heel snel beginnen. Meestal is dit dezelfde week al. Soms komt het helaas voor dat we vol zitten en dus wel voor een korte tijd een wachtlijst hanteren.

16,5 jaar. Lees hier 2ToDrive

Ja dat kan, bespreek dit wel altijd minimaal een dag van te voren met jouw rijinstructeur.

Ja dat kan. Echter dien jij minimaal 24 uur van te voren dit door te geven aan jouw rijinstructeur. Doe je dit niet dan wordt de les voor alsnog in rekening gebracht.

Nee, de les wordt niet in rekening gebracht.

Gemiddeld is dit tussen de 35 en 45 uurtjes lessen. Sommige hebben minder lessen nodig en sommige hebben meer lessen nodig.

Ja dat kan. Wij gaan samen kijken hoe vergevorderd jij bent met jouw autorijlessen en hoeveel autorijlessen jij nog nodig hebt voor het praktijkexamen. Voor onze financiele adminitratie en boekhouding zullen wij op jouw instructiekaart vastleggen.

Ja. Jij bent vast gekoppeld aan 1 vast rijinstructeur die jouw vordering nauwlettend bijhoudt. Het kan helaas wel voorkomen dat een rijinstructeur niet meer beschikbaar is. Je wordt dan z.s.m. gekoppeld aan een andere rijinstructeur.

De auto waar jij altijd les in hebt gehad, met die auto leg je het praktijkexamen af. Het kan voorkomen dat de auto op het moment van examen defect is. In dat geval wordt er voor een andere voertuig gezorgd of het examen wordt kosteloos verzet.

Geen zorgen, wij hebben een rijbewijs garantiepakket met oneindig rijlessen en oneindig CBR praktijkexamens.

Wij betreuren het dat u een klacht heeft. U kunt uw klacht mailen naar info@rijschooldeafslag.nl. Wij zullen uw klacht binnen 3 dagen in behandeling nemen.

2ToDrive Vragen

Lees hier de voorwaarden om een caoche te zijn.

Lees hier wat 2ToDrive is.

Vanaf jouw 16e jaar mag jij al theorieexamn afleggen. Lees hier voor nog meer informatie.

Lees hier over welke stappen jij en jouw coach moet doen.

Lees hier hoe jouw coach zich kan aanmelden. Dit gebeurt via het RDW met de digiD van jouw coach.

Examen Vragen

Zie hier een filmpje van CBR over theorieexamen.

Zie hier een filmpje van CBR over praktijkexamen.

Zie hier een filmpje over de maatregelen die het CBR neemt in strijd met het coronavirus.

Dit is onverantwoord omdat de leerling (ondanks ook geslaagd) niet meer goed gefocust is op het verkeer. Daarnaast heeft het te maken dat de schade die dan wordt veroorzaakt niet gedekt wordt door de verzekering.

Jouw theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig. Dit betekend dat jij binnen deze tijd ook jouw praktijkexamen voor de auto moet hebben gehaald.

Je dient opnieuw examen af te leggen voor het theorieexamen auto.

Dit kan je via de website van het CBR doen. zie hier. Je dient in te loggen met jouw digiD

Voor dat je echt auto mag rijden, dien jij eerst jouw rijbewijs aan te vragen bij jouw gemeente. Meestal heb je jouw rijbewijs al binnen enkele dagen. Zodra jij daadwerklijk in het bezit bent van jouw rijbewijs, dan mag jij pas autorijden, eerder niet!

De beslissing van de examinator kan niet meer gewijzigd worden. Je kan wel een beroep doen op het indienen van een klacht tegen de examinator en vragen of de betreffende examinator jou niet meer examineert.